Kysané zelí Otice červené
Kysané zelí Otice červené, 500 g, původ ČR
1. jakost
Kategorie: | Zelenina |
---|
POPIS PRODUKTU
Otické Zelí Kysané červené 500g
O PRODUKTU
Kysané zelí z Otic, známá historická pochoutka. V kronikách se objevili první zmínky o výrobě kysaného zelí okolo roku 1886. ZP Otice v této činnosti úspěšně pokračuje a patří v současnosti k největší výrobcům kysaného zelí v České republice. Ze speciálně vyšlechtěných odrůd hlávkového zelí se osvědčeným technologickým postupem vyrábí Otické kysané zelí. Červené zelí se obvykle vaří s octem, aby se zachovala jeho barva. Často se podává ke zvěřině. Také se běžně nakládá. Nizozemci, Dánové a Švýcaři ho dusí s jablky a kořením. Syrové zelí je barevným zpestřením oblohy a salátů.
VÝROBCE
ZP Otice, a.s., Hlavní 266, 747 81 Otice, Česká republika
SKLADOVACÍ PODMÍNKY
Skladujte v suchu a chladu při teplotě od +1°C do +10°C.
SLOŽENÍ
Červené zelí hlávkové, pitná voda, jedlá sůl, kmín, konzervant E202, antioxidant E224.
VÝŽIVOVÉ HODNOTY (NA 100G)
Energetická hodnota | 68 kJ |
Tuky | 0.3 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 1.8 g |
Z toho cukry | 0.5 g |
Vláknina | 1.8 g |
Bílkoviny | 1.5 g |
Sůl | 2 g |